A A+ A++

Smak jarmużu wywołuje na twarzach nienarodzonych dzieci grymas podobny do płaczu – wynika z badań naukowców z University of Durham w Wielkiej Brytanii. Płody dwukrotnie częściej “uśmiechały się”, gdy matkom podano kapsułki ze sproszkowaną marchwią. To pierwsze badanie, w którym naukowcy przyjrzeli się reakcjom płodów na smak potraw.

Badania prowadzone przez naukowców już wcześniej wskazywały, że nawyki żywieniowe ludzi mogą się kształtować jeszcze przed urodzeniem, a wpływ na nie może mieć m.in. dieta matki. Zespół ekspertów z University of Durham rz … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł15-latek zasztyletowany przed szkołą. Brytyjska policja zatrzymała 16-latka
Następny artykuł“Spiegel”: Niemcy planują nacjonalizację jednej ze spółek Gazpromu