A A+ A++

Po raz XIX organizowany był Małopolski Konkurs Kucharsko – Cukierniczy w Krakowie pod patronatem Klubu Szefów Kuchni oraz Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników.

Tematem tegorocznego konkursu były “Tradycyjne Potrawy Wigilijne i Tradycyjne Wypieki Bożonarodzeniowe”. Celem konkursu jest rozwój pasji i talentów u uczniów, rozwijanie i doskonalenie zdolności manualno – technicznych oraz łączenie wiedzy teoretycznej z umiejętnościami praktycznymi.

Uczniowie Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Kobylance przygotowali w ramach konkursu tradycyjny “Żurek z grzybami i ziemniakami” oraz “Kaszę ze śliwkami”.
Mamy nadzieję, że jury dostrzeże umiejętności i talent naszych uczniów.

opr. Maria Ludwin

Foto SOSW w Kobylance

More Joomla Extensions
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułObostrzenia na święta i na sylwestra. Czy będą zmiany?
Następny artykułKontenery – co musisz wiedzieć?