Po raz XIX organizowany był Małopolski Konkurs Kucharsko – Cukierniczy w Krakowie pod patronatem Klubu Szefów Kuchni oraz Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników.
Tematem tegorocznego konkursu były “Tradycyjne Potrawy Wigilijne i Tradycyjne Wypieki Bożonarodzeniowe”. Celem konkursu jest rozwój pasji i talentów u uczniów, rozwijanie i doskonalenie zdolności manualno – technicznych oraz łączenie wiedzy teoretycznej z umiejętnościami praktycznymi.
Uczniowie Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego w Kobylance przygotowali w ramach konkursu tradycyjny “Żurek z grzybami i ziemniakami” oraz “Kaszę ze śliwkami”.
Mamy nadzieję, że jury dostrzeże umiejętności i talent naszych uczniów.
opr. Maria Ludwin
Foto SOSW w Kobylance
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS