“Chcemy, aby dzięki naszej książce niektóre nieco już zapomniane receptury czy przepisy przeżyły swoisty renesans” – podkreśla pomysłodawczyni tego kulinarnego przedsięwzięcia Zofia Bartkowiak.
Wszyscy tęsknimy za smakami dzieciństwa. Zwłaszcza teraz, kiedy wchodzi mnóstwo przepisów różnych kuchni. A jednak tęsknimy za tym dzieciństwem, zapachem placka drożdżowego, smażonych dań całkiem innych. Były zwykłe, proste i smaczne. Dlatego stwierdziłyśmy, że jest potrzeba, aby powstała książka o smakach dzieciństwa. Panie na potrzeby książki szukają i szperają w swoich starych zeszytach, zapiskach
– mówi Zofia Bartkowiak.
Książka ma być gotowa na początku jesieni tego roku.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS