A A+ A++

To klasyczny i smaczny sposób podania ryb. Przepis jest prosty i łatwy do wykonania.

Składniki:

  • 1 kg dowolnych filetów rybnych (użyłam filetów z miruny)
  • 5 średnich cebul
  • mąka do obtaczania
  • oliwa lub olej do smażenia

Zalewa:

  • 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
  • 10 ziarenek ziela angielskiego
  • 10 ziarenek pieprzu
  • 5 liści laurowych
  • 3 łyżki gorczycy

Przygotowanie:

Cebulę obrać, umyć, pokroić w krążki. Filety umyć, osuszyć i obtoczyć w mące. Następnie rozgrzać tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Z wody, octu, cukru, soli i przypraw przygotować zalewę. Połączyć składniki i zagotować. Usmażone ryby układać w płaskim naczyniu, każdą warstwę przekładać krążkami cebuli, na samym wierzchu powinna zostać cebula. Całość zalać ciepłą zalewą, odstawić do całkowitego wystygnięcia, a następnie odłożyć do lodówki. Tak przyrządzone ryby najlepsze są po 48 godzinach – gdy “przegryzą się” smaki.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRosyjska ropa do Polski za pośrednictwem Azerbejdżanu
Następny artykuł„Wyczekiwany od dawna program”. Jak TVP przekuwa „Polski Ład” w poparcie dla PiS