A A+ A++

Domowy majonez ziołowy
Składniki:

1 łyżka Musztardy Dijon Maille
1 łyżka Octu ryżowego House of Asia
2 jajka
Szczypta cukru
Szczypta soli

Ziołowa oliwa:
300 g oleju rzepakowego
100 g pokrojonego szczypiorku

Sposób przygotowania:
1. Przygotuj ziołową oliwę: podgrzej olej do 50°C, dodaj szczypiorek i całość miksuj przez około 3 minuty. Następnie przelej przez gazę i wstaw do lodówki, żeby się wystudziła.
2. Do wysokiego pojemnika dodaj wszystkie składniki na majonez, czyli musztardę, ocet, jajka, cukier, sól i zmiksuj przy pomocy blendera. Pod koniec powolnym strumieniem dodawaj olej ziołowy. Gdy całość ładnie się połączy majonez jest gotowy.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKraków promuje lokalne historie i… perfumy inspirowane miastem
Następny artykułRolnicy protestujący w Szczecinie: zostajemy i czekamy na efekty porozumienia z ministrem