Reklama:
Tekst i zdjęcie:
Przepis na pyszną zupę krem z dyni. Uwielbiam tę zupę. Pora jesienna to okazja do jej przygotowania. Jest bardzo delikatna, kremowa, łagodna, a cytryn
- Czas przygotowania: do 1 godziny
- Stopień trudności: Łatwe
- Pora dnia: Obiad
- Sposób przygotowania: gotowane
- Liczba porcji: cztery
Składniki:
- dynia, 1 szt.
- ziemniak, 2 szt.
- marchew, 2 szt.
- bulion, 1 l
- cebula, 1 szt.
- sok z cytryny, 1 szt.
- imbir mielony, 1 łyżecz.
- sól, 1 szczypta
- mielony pieprz, 1 szczypta
- gałka muszkatołowa mielona, 1 szczypta
- cukier, 1 szczypta
- śmietana, 100 ml
Sposób przygotowania
Dynię umyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek i włókien. Następnie pokroić w kostkę razem ze skórką. Ziemniaki i marchewki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dynię, ziemniaki, marchewki i cebulę ugotować na bulionie do miękkości. Zupę zmiksować np. blenderem na krem. Doprawić sokiem z cytryny, imbirem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą cukru. Dodać śmietanę. (Można ją dodać podczas miksowania lub dolać do zupy rozlanej na talerzach).
Witaj nieznajomy
Użytkownik
Ilość punktów
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS