A A+ A++

Reklama:

mobilny-ranking.pl

Drukarnia CreativePartner – drukarnia Rzeszów, drukarnie Rzeszów, drukarni Rzeszów – tania drukarnia

Panele szklane do kuchni

Tani Prąd

Hotel Rzeszów

Porównywarka Cen Energii: prąd i gaz

Zapisz jako PDF

Tekst i zdjęcie:

Przepis na pyszną zupę krem z dyni. Uwielbiam tę zupę. Pora jesienna to okazja do jej przygotowania. Jest bardzo delikatna, kremowa, łagodna, a cytryn

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • dynia, 1 szt.
  • ziemniak, 2 szt.
  • marchew, 2 szt.
  • bulion, 1 l
  • cebula, 1 szt.
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • imbir mielony, 1 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa mielona, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • śmietana, 100 ml
  •  
Sposób przygotowania

Dynię umyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek i włókien. Następnie pokroić w kostkę razem ze skórką. Ziemniaki i marchewki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dynię, ziemniaki, marchewki i cebulę ugotować na bulionie do miękkości. Zupę zmiksować np. blenderem na krem. Doprawić sokiem z cytryny, imbirem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą cukru. Dodać śmietanę. (Można ją dodać podczas miksowania lub dolać do zupy rozlanej na talerzach).  

Panel użytkownika

Witaj nieznajomy

Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPłatność na rachunek bankowy a koszty uzyskania przychodu
Następny artykułDwa radiowozy uszkodzone w pościgu