A A+ A++

Szykuje się prawdziwa uczta dla smakoszy i miłośników kuchni z różnych stron świata. Od 14 do 16 kwietnia w parku Kolibki odbędzie się zlot food trucków. W menu znajdą się m.in. amerykańskie burgery, frytki belgijskie, pad thai, grillowane szaszłyki, zapiekanki, hot dogi czy hiszpańskie churrosy.

Otwarcie sezonu streetfoodowego odbędzie się w Gdyni. W najbliższy weekend w parku Kolibki zaparkuje kilkanaście food trucków oferujących dania z różnych stron świata.

Zlot food trucków potrwa trzy dni – od 14 do 16 kwietnia. Różnego rodzaju specjały będą serwowane: w piątek w godz. 15.00-21.00, w sobotę od godz. 12.00 do godz. 21.00 oraz w niedzielę w godz. 12.00-20.00.

W parku Kolibki pojawią się: StreetBBQ, Pan Fryta, Le mini lemoniada, Pulled Burger Truck, Greek Street Food Truck, Wok King, Czarros, KurChuck, Szaszłykarnia, Fura Frytek, Uwędzeni, Bike Cafe, Dr Pai Chi Wo, Meat Pastrami czy Viva Mexico.

Na miejscu będzie można skosztować m.in.: pierożków dim sum, dań kuchni meksykańskiej, amerykańskiego pastrami, burgerów, lemoniady molekularnej, pad thai, panierowanych kawałków kurczaka, frytek belgijskich, churrosów, zapiekanek, hot dogów, grillowanych szaszłyków czy kawy.

Szczegółowe informacje są dostępne na Facebooku.




Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNasze Miasto: VIII LOS w Częstochowie zaprosiło na dzień otwarty. Działo się naprawdę wiele. Przybyły tłumy!
Następny artykułLex Uber czy lex pirat? Miało być o bezpieczeństwie w taksówkach na aplikację, jest ukłon w stronę piratów drogowych