A A+ A++
  • Cukinię umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 
  • Jeżeli cukinie są małe, lepiej wziąć dwie. 

  • Lekko posolić i odstawić na 10 minut. Po tym czasie dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody.

  • Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, jogurt, mąkę i garść posiekanego koperku. 

  • Przyprawić pieprzem. Kto chce, może jeszcze dodatkowo posolić. 

  • Dokładnie wymieszać, by wszystkie składniki się połączyły. 

  • Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać ciasto, formując zgrabne płaskie placuszki. 

  • Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. 

  • Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

  • Podawać z kleksem kwaśnej śmietany i wędzonym łososiem. 

  • Można udekorować koperkiem. … czytaj dalej

  • Oryginalne źródło: ZOBACZ
    0
    Udostępnij na fb
    Udostępnij na twitter
    Udostępnij na WhatsApp

    Oryginalne źródło ZOBACZ

    Subskrybuj
    Powiadom o

    Dodaj kanał RSS

    Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

    Dodaj kanał RSS
    0 komentarzy
    Informacje zwrotne w treści
    Wyświetl wszystkie komentarze
    Poprzedni artykułKosiniak-Kamysz: PSL przedstawi propozycje zmian w Kodeksie wyborczym
    Następny artykułЛьвів’ян просять терміново здати кров для постраждалих від російського обстрілу