Cukinię umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Jeżeli cukinie są małe, lepiej wziąć dwie.
Lekko posolić i odstawić na 10 minut. Po tym czasie dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, jogurt, mąkę i garść posiekanego koperku.
Przyprawić pieprzem. Kto chce, może jeszcze dodatkowo posolić.
Dokładnie wymieszać, by wszystkie składniki się połączyły.
Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać ciasto, formując zgrabne płaskie placuszki.
Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawać z kleksem kwaśnej śmietany i wędzonym łososiem.
Można udekorować koperkiem. … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS