A A+ A++

Zacząć od przygotowania brokuł i jarmużu. W głębokim garnku doprowadzić wodę do wrzenia i wrzucić do niej brokuł na 5 minut, a na ostatnie 2 minuty porwany na duże kawałki jarmuż. Odcedzić, umieścić w misce i odstawić.
Orzechy ziemne drobno posiekać i podsmażyć na patelni z połową przewidzianego oleju. Gdy orzechy nabiorą koloru, dodać paprykę w proszku, sól, posiekaną natkę pietruszki i odstawić.
Z pomidorów odciąć górę i łyżeczką wydrążyć środek. Nadziać każdego pomidora orzechami i włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 st. C na 20 minut.
Herbatkę zalać 200 mililitrami wody i parzyć przez kilka minut, aż do uzyskania intensywnego naparu. Przelać herbatkę małej miseczki i wymieszać z oliwą z oliwek, musztardą, solą i pieprzem do uzyskania luźnego dressingu.
Wymieszać dressing z listkami sałaty rzymskiej, brokułem i jarmużem.
Na patelni po orzechach rozgrzać pozostały olej i podsmażyć na nim tofu pokrojone w cienkie plasterki aż nabierze złotego koloru. Doprawić je intensywnie solą i pieprzem.
Na talerzu ułożyć sałatkę, a pomiędzy listkami nadziewane pomidory i kawałki tofu, a
na górze w kilku miejscach umieścić galaretkę porzeczkową.
Polać wszystko pozostałym dressingiem i podawać ze schłodzonym Prosecco.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJuż w najbliższy czwartek kolejna sesja Rady Miasta Gorlice
Następny artykułRuszyła kolejna edycja programu „Mieszkanie za remont”! Miasto zaoferowało 50 mieszkań