A A+ A++

Zapiekane bułki z pieczarkami to polski fast food. Chrupiąca bagietka, dobrze doprawiony pieczarkowy farsz i ser to połączenie doskonałe. Jak zrobić pyszne zapiekanki z pieczarkami? Nie ma nic prostszego! Zobaczcie nasz przepis.

  • 400 g pieczarek
  • 1/2 strąka pomarańczowej papryki
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 1-2 łyżki natki pietruszki
  • po szczypcie suszonego majeranku i tymianku
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1/2 bagietki
  • 2 łyżki startego koziego sera
  • sól i pieprz
  • Pieczarki opłukać, drobno pokroić.
  • Paprykę umyć, pociąć w paseczki. Cebulę obrać, drobno posiekać.
  • Olej rozgrzać. Podsmażyć na nim najpierw cebulę, następnie wrzucić paprykę, a gdy ta się zeszkli, pieczarki. Wszystko razem smażyć ok. 5 minut.
  • Wymieszać z posiekaną drobno natką. Przyprawić do smaku majerankiem i tymiankiem, obranym i przepuszczonym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Bagietkę pokroić w kromki.
  • Na każdą kromkę nałożyć po porcji pieczarkowego farszu. Posypać serem.
  • Piec ok. 3 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Podawać na gorąco.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNie żyje kierowca tira
Następny artykułSeagate: dyski twarde pożyją jeszcze przez długi czas