Zapiekane bułki z pieczarkami to polski fast food. Chrupiąca bagietka, dobrze doprawiony pieczarkowy farsz i ser to połączenie doskonałe. Jak zrobić pyszne zapiekanki z pieczarkami? Nie ma nic prostszego! Zobaczcie nasz przepis.
- 400 g pieczarek
- 1/2 strąka pomarańczowej papryki
- 1 cebula
- 4 łyżki oleju
- 1-2 łyżki natki pietruszki
- po szczypcie suszonego majeranku i tymianku
- 1-2 ząbki czosnku
- 1/2 bagietki
- 2 łyżki startego koziego sera
- sól i pieprz
- Pieczarki opłukać, drobno pokroić.
- Paprykę umyć, pociąć w paseczki. Cebulę obrać, drobno posiekać.
- Olej rozgrzać. Podsmażyć na nim najpierw cebulę, następnie wrzucić paprykę, a gdy ta się zeszkli, pieczarki. Wszystko razem smażyć ok. 5 minut.
- Wymieszać z posiekaną drobno natką. Przyprawić do smaku majerankiem i tymiankiem, obranym i przepuszczonym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Bagietkę pokroić w kromki.
- Na każdą kromkę nałożyć po porcji pieczarkowego farszu. Posypać serem.
- Piec ok. 3 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Podawać na gorąco.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS