Sanepid ustalił kolejne osoby, które były narażone na zatrucie pokarmowe po spożyciu posiłku w restauracji Rzeszuff. Wśród osób, u których potwierdził się pozytywny wynik badań w kierunku , są osoby z personelu restauracji. Jedna była odpowiedzialna za sos.
Jaromir Ślączka, dyrektor Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Rzeszowie, przekazał najnowsze ustalenia w sprawie zbiorowego zatrucia pokarmowego, do którego doszło w ubiegłym tygodniu. Przypomnijmy, że poszkodowanymi są klienci restauracji Rzeszuff, którzy gościli w niej w dniach 27-29 maja. Jak ustalono, goście jedli tam dania z jajkami poche oraz z sosem holenderskim. W obydwu przypadkach nie stosuje się pełnej, termicznej obróbki jaj, więc padło podejrzenie, że to właśnie jaja mogły być źródłem zakażenia się salmonellą. Po raz pierwszy pisaliśmy o tym w czwartek.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS