A A+ A++

Sanepid ustalił kolejne osoby, które były narażone na zatrucie pokarmowe po spożyciu posiłku w restauracji Rzeszuff. Wśród osób, u których potwierdził się pozytywny wynik badań w kierunku , są osoby z personelu restauracji. Jedna była odpowiedzialna za sos.

Jaromir Ślączka, dyrektor Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Rzeszowie, przekazał najnowsze ustalenia w sprawie zbiorowego zatrucia pokarmowego, do którego doszło w ubiegłym tygodniu. Przypomnijmy, że poszkodowanymi są klienci restauracji Rzeszuff, którzy gościli w niej w dniach 27-29 maja. Jak ustalono, goście jedli tam dania z jajkami poche oraz z sosem holenderskim. W obydwu przypadkach nie stosuje się pełnej, termicznej obróbki jaj, więc padło podejrzenie, że to właśnie jaja mogły być źródłem zakażenia się salmonellą. Po raz pierwszy pisaliśmy o tym w czwartek.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułIndykpol AZS Olsztyn rozstaje się z atakującym i rozgrywającym
Następny artykułW 79. lat po brawurowej akcji rozbicia więzienia w Końskich [zdjęcia]