A A+ A++

Liść laurowy, zwany też liściem bobkowym, to jedna z najczęściej wybieranych przypraw w Polsce. Z powodu jego bardzo aromatycznego zapachu, trudno wyobrazić sobie bez niego wiele potraw. Świetnie sprawdza się zwłaszcza przy zupach, a także daniach mięsnych takich jak galarety, sosy, pasztety, pieczenie, duszone potrawy mięsne czy bigosy. Często używa się go także jako dodatek do marynaty.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGłupota i bezmyślność – wandale zniszczyli drzewa w krakowskich parkach
Następny artykułFrancja. Kobiety nie stosują się do zakazu noszenia burkini na basenach miejskich w Grenoble