Programy wszystkich kierunków są systematycznie uaktualniane i wpisują się w założenia projektu Komisji Europejskiej „Zielony ład” i strategię „Od pola do stołu”, gdzie ogromny nacisk położony jest na rozwój rolnictwa zrównoważonego, ekologiczne podejście do produkcji ogrodniczej, dbałość o środowisko i koncepcję biogospodarki.
Enologia i cydrownictwo
Wśród oferowanych kierunków na miano unikatowego w skali kraju zasługuje kierunek enologia i cydrownictwo. Kształci specjalistów w zakresie uprawy winogron i pozostałych gatunków sadowniczych oraz produkcji wina, cydru i innych alkoholi owocowych, proponując im szereg innowacyjnych i nowatorskich rozwiązań dydaktycznych oraz nacisk na uczenie praktyczne.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS