A A+ A++

Ludzie od wieków starali się konserwować żywność tak, by mogła być przechowywana jak najdłużej z zachowaniem jej wartości i smaku, by w okresie zimy i przednówka nie cierpieć z powodu głodu. Produkty spożywcze były więc suszone, wędzone, mrożone, kiszone, a potem pasteryzowane, liofilizowane, tyndylizowane. Na czym polega ostatnia z tych metod?

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPolski Kompas 2022 – uroczysta gala już 11 października!
Następny artykułKrólik w domu – co należy wiedzieć o jego potrzebach?