A A+ A++

Dbaj o dietę, bo nawet niewielki nadmiar kilogramów to dodatkowe obciążenie dla układu krążenia. Jedzmy jak najwięcej produktów bogatych w błonnik (produkty pełnoziarniste, świeże warzywa i owoce) – reguluje perystaltykę jelit, dzięki czemu obniża się ciśnienie w naczyniach krwionośnych. W codziennym menu nie może zabraknąć produktów obfitujących w witaminę C (szpinak, natka pietruszki, papryka, cytrusy), które bierze udział w procesie krzepnięcia krwi, zmniejsza kruchość naczyń krwionośnych i wspomaga produkcję kolagenu, który zapewnia prawidłowe funkcjonowanie naczyń krwionośnych.

Pij wodę, szczególnie po wysiłku fizycznym. Najlepiej jest pilnować porcji – szklanka wody co godzinę. Trzeba bowiem regularnie nawadniać się mniejszymi porcjami wody niż wypić dużą porcję na jeden raz.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPiłkarska sobota. Porażka Trzebini z outsiderem
Następny artykułInternational Pinup Competition w Bydgoszczy. Efektowne układy pole dance [ZDJĘCIA]