A A+ A++

Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenia o kolejnych produktach, których wybrane partie zostały wycofane ze sprzedaży. Nie spełniają norm i mogą być szkodliwe dla zdrowia. To efekty ostatnich kontroli żywności przeprowadzonych przez GIS. Sprawdź, czego powinieneś unikać podczas zakupów.

zdj. ilustracyjne /Pixabay

Po ostatniej kontroli inspektorów sanitarnych, wydano publiczne ostrzeżenie dotyczące wykrycia obecności bakterii Listeria monocytogenes w partii produktu pn. Filet śledziowy a’la matias.

Po kontrolach GIS-u i badaniach laboratoryjnych, wykryto również obecność bakterii Salmonella spp. na powierzchni skorupek jaj “Ferma Drobiu Józef Kaczała” pakowane po 10 szt.

Produkt – Świeże jaja “Ferma Drobiu Józef Kaczała” klasa A, klasa wagowa L, 10 szt.

Kod na skorupkach jaj – 2PL 02141304

Nr partii/ termin przydatności do spożycia: 28.09.2020 r.

Producent – Fermy Drobiu Józef Kaczała, Sokołowice 90A, 56-400 Oleśnica, WNI PL 02141304

Numer zakładu pakowania jaj: PL 02145906

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMichał Rusinek na tropie wihajstra
Następny artykułUporządkowanie terenu w obrębie ulic Słowackiego i Keplera