Dieta bezmięsna to nie tylko zdrowie dla nas samych. To także sposób na zadbanie o środowisko. Jak dowodzą badania, i co podkreślają specjaliści, produkcja mięsa wymaga wykorzystywania paliw kopalnych i powoduje zużycie sporej ilości wody, której ludzkości zaczyna brakować.
Jedną ze wzbudzających większe zainteresowanie potraw wegetariańskich jest zupa chrzanowa.
Zresztą polską, tanią, szybką i wegetariańską kuchnię pokazuje w swojej najnowszej książce “Jadłonomia po polsku”, z czerwca bieżącego roku, Marta Dymek, prowadząca też blog.
Jak sama podkreśla, na wegetarianizm wcale nie trzeba przechodzić natychmiast.
Zachęca do spróbowania, raz, drugi kuchni bezmięsnej i zapewnia, że jak już znajdziemy swoje smaki, to coraz częściej będziemy wybierać warzywa i owoce.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS