A A+ A++

Dieta bezmięsna to nie tylko zdrowie dla nas samych. To także sposób na zadbanie o środowisko. Jak dowodzą badania, i co podkreślają specjaliści, produkcja mięsa wymaga wykorzystywania paliw kopalnych i powoduje zużycie sporej ilości wody, której ludzkości zaczyna brakować.

Jedną ze wzbudzających większe zainteresowanie potraw wegetariańskich jest zupa chrzanowa.
Zresztą polską, tanią, szybką i wegetariańską kuchnię pokazuje w swojej najnowszej książce “Jadłonomia po polsku”, z czerwca bieżącego roku, Marta Dymek, prowadząca też blog.

Jak sama podkreśla, na wegetarianizm wcale nie trzeba przechodzić natychmiast.

Zachęca do spróbowania, raz, drugi kuchni bezmięsnej i zapewnia, że jak już znajdziemy swoje smaki, to coraz częściej będziemy wybierać warzywa i owoce.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWzrosła marża na sprzedaży benzyny
Następny artykułPoznań: Wraca konkurs o małe granty