A A+ A++

Czasami warto mieć pod ręką kilka puszek z warzywami i nie tylko wtedy, gdy musimy coś natychmiast przygotować. Szczególnie polecane są półprodukty, kiedy ogarnia nas zwykła niemoc. Też tak macie? Mnie dopada kryzys zazwyczaj w weekend, kiedy próbuję jak najwięcej wolnego czasu przeznaczyć na nic-nierobienie. Banalna w sumie sałatka, ale dlaczego prostota ma nie urosnąć do rangi dania szefa kuchni? Sprawdźcie proszę ten przepis organoleptycznie i oceńcie sami!

Składniki:

– 1 puszka kukurydzy i czerwonej fasolki,

– po ½ czerwonej, żółtej i zielonej papryki,

– słoiczek marynowanej, drobnej cebulki,

– garstka zielonej pietruszki,

– sos: ½ szklanki śmietany 18%, 1 ząbek czosnku, 1 papryczka chili, sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:

Słoikowe i puszkowe produkty, jak kukurydzę, fasolkę i cebulkę, odsączamy z zalewy. Papryki kroimy w kostkę. Warzywa mieszamy ze sobą w misce. Teraz czas na sos: papryczki bez pestek kroimy w drobną kostkę i dodajemy do śmietany, dorzucając rozdrobniony ząbek czosnku oraz przyprawy. Warzywa rozkładamy w miseczkach i polewamy sosem tuż przed podaniem. Dekorujemy pietruszką.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZiemkiewicz stanął w obronie Jana Kanthaka. Tak ostrej reakcji publicysty jeszcze nie było
Następny artykułNowa Zelandia: hakerzy sparaliżowali giełdę. To już drugi dzień z rzędu