A A+ A++

Dlaczego warto miksować?

Sam zamysł dodania do diety shake’a warzywno-owocowego jest wygodną formą przemycenia większej ilości zdrowych składników do codziennego jadłospisu.

Na pewno będzie to dobry pomysł dla osób, które mają problem z uwzględnieniem odpowiedniej ilości warzyw i owoców w ciągu dnia (zdrowa norma dla dorosłego to 600-800 g produktów z warzywniaka), a także notorycznie zapominają o nawadnianiu organizmu.

Koktajle są absolutną witaminową bombą. Zawierają mnóstwo mikroelementów, które wzmacniają odporność organizmu i są przebogatym źródłem błonnika. Dostarczają także sporo chlorofilu nazywanego zielonym słońcem, który pomaga pozbyć się z organizmu toksyn i wolnych rodników, które sprawiają, że starzejemy się szybciej niż byśmy sobie tego życzyli. Dlatego pijąc zielone mikstury, skutecznie oczyszczamy ciało i znacznie szybciej chudniemy.

Gęsty napój, czyli zmiksowane zielone warzywa i owoce, to bogactwo pierwiastków i innych mikroskładników, które lubią z organizmu uciekać, a powinny stać na straży naszej odporności, witalności i spokoju, czyli dbać o codzienny balans. Mają sporą dawkę żelaza, fosforu, magnezu, potasu, prowitaminy A, witamin B, C, E, K oraz białka.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBiskupi greckokatoliccy w wizycie ad limina
Następny artykułMAJDAN GÓRNY Miał prawie 3 promile alkoholu w organizmie