Dlaczego warto miksować?
Sam zamysł dodania do diety shake’a warzywno-owocowego jest wygodną formą przemycenia większej ilości zdrowych składników do codziennego jadłospisu.
Na pewno będzie to dobry pomysł dla osób, które mają problem z uwzględnieniem odpowiedniej ilości warzyw i owoców w ciągu dnia (zdrowa norma dla dorosłego to 600-800 g produktów z warzywniaka), a także notorycznie zapominają o nawadnianiu organizmu.
Koktajle są absolutną witaminową bombą. Zawierają mnóstwo mikroelementów, które wzmacniają odporność organizmu i są przebogatym źródłem błonnika. Dostarczają także sporo chlorofilu nazywanego zielonym słońcem, który pomaga pozbyć się z organizmu toksyn i wolnych rodników, które sprawiają, że starzejemy się szybciej niż byśmy sobie tego życzyli. Dlatego pijąc zielone mikstury, skutecznie oczyszczamy ciało i znacznie szybciej chudniemy.
Gęsty napój, czyli zmiksowane zielone warzywa i owoce, to bogactwo pierwiastków i innych mikroskładników, które lubią z organizmu uciekać, a powinny stać na straży naszej odporności, witalności i spokoju, czyli dbać o codzienny balans. Mają sporą dawkę żelaza, fosforu, magnezu, potasu, prowitaminy A, witamin B, C, E, K oraz białka.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS