A A+ A++

Mięso kroimy w kostkę, solimy i smażymy na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew obieramy kroimy w słupki, solimy i zalewamy wodą, gotujemy. Cebule obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.

Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryczki, papryczkę chili oraz obraną i pokrojoną w paski cukinie, solimy.

Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso.

Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.

Grzyby po usmażeniu dodajemy do zupy, wlewamy przecier pomidorowy oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, doprawiamy chili, chwilkę gotujemy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułAZBEST – DODATKOWY NABÓR WNIOSKÓW
Następny artykułZaginęła 70-letnia kobieta