Mięso kroimy w kostkę, solimy i smażymy na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew obieramy kroimy w słupki, solimy i zalewamy wodą, gotujemy. Cebule obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryczki, papryczkę chili oraz obraną i pokrojoną w paski cukinie, solimy.
Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso.
Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.
Grzyby po usmażeniu dodajemy do zupy, wlewamy przecier pomidorowy oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, doprawiamy chili, chwilkę gotujemy.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS