Mimo coraz większej świadomości na temat zasad zdrowego żywienia, wciąż spożywamy za mało świeżych owoców i warzyw. W miesiącach letnich, kiedy na targach aż roi się od różnych gatunków sezonowych warzyw i owoców, sięgamy po nie częściej i chętniej, ale początek jesieni i zima to okres, kiedy nasza dieta staje się mniej urozmaicona, a co za tym idzie – przyswajamy mniejsze ilości cennych substancji odżywczych. Choć obecnie wybór świeżych gatunków warzyw i owoców jest coraz mniejszy, wciąż możemy cieszyć się ich smakiem w różnej postaci – np. soków lub smacznych koktajli. Szklanka pożywnego napoju może zastąpić niewielki posiłek, a zawarte w nim witaminy i pierwiastki wzmocnią organizm w chłodne dni.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS