A A+ A++

Mimo coraz większej świadomości na temat zasad zdrowego żywienia, wciąż spożywamy za mało świeżych owoców i warzyw. W miesiącach letnich, kiedy na targach aż roi się od różnych gatunków sezonowych warzyw i owoców, sięgamy po nie częściej i chętniej, ale początek jesieni i zima to okres, kiedy nasza dieta staje się mniej urozmaicona, a co za tym idzie – przyswajamy mniejsze ilości cennych substancji odżywczych. Choć obecnie wybór świeżych gatunków warzyw i owoców jest coraz mniejszy, wciąż możemy cieszyć się ich smakiem w różnej postaci – np. soków lub smacznych koktajli. Szklanka pożywnego napoju może zastąpić niewielki posiłek, a zawarte w nim witaminy i pierwiastki wzmocnią organizm w chłodne dni.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułW co pakować warzywa?
Następny artykuł„Raj wydatkowy” premiera. Może wydawać miliardy bez kontroli. „To łamanie konstytucji”