A A+ A++

Słodko-kwaśny mus malinowo-porzeczkowy jest znakomitym dodatkiem do deserów, wypieków, naleśników. Łatwy i szybki w przygotowaniu.

SKŁADNIKI:

  • 400 g malin
  • 100 g czerwonych porzeczek bez szypułek
  • 4-5 łyżek cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

WYKONANIE:
Owoce opłukujemy i osączamy. Wkładamy do rondelka, dodajemy cukier. Gotujemy na małym ogniu, aż do uzyskania odpowiedniej gęstości. Gotowy sos odstawiamy do ostudzenia. Można przetrzeć przez sitko, jeśli ktoś nie lubi pestek. Podajemy jako dodatek np. do lodów i ciast.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWspomnienie: Zachodni Papuasi w Warszawie, a przemyt amunicji w Indonezji
Następny artykułJerzy Urban nie żyje. Kiedyś twarz stanu wojennego, potem – król internetu