A A+ A++

Z mięsem, warzywami, owocami, serem, duże, małe, ostre, słodkie – w sobotę (21 stycznia) w Centrum Targowym “Park” można było posmakować pierogów ze wszystkich stron świata.

W Centrum Targowym „Park” można było spróbować m.in. tradycyjnych pierogów polskich, pierogów z sezonowymi farszami, indyjskich samos, chińskich baobao, tybetańskich momo, włoskich calzone i gruzińskich chinkali.

Hubert z Warszawy przyjechał do Torunia z chińskimi pierożkami gotowanymi na parze. – Mamy bardzo dużo różnych smaków: mięsne, wegańskie, wegetariańskie, bezglutenowe. W Toruniu jesteśmy trzeci raz, właściwie co tydzień jeździmy na tego typu imprezy. Za tydzień będziemy we Wrocławiu, a za dwa tygodnie – w Gdańsku – mówił. 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNakło nad Notecią: Zabawa karnawałowa w Szkole Podstawowej nr 2
Następny artykułKultura: Jam Session w Józefosławiu 26 stycznia