A A+ A++
Panie z kół gospodyń działających w Gminie Sędziszów Małopolski zostały docenione i nagrodzone podczas XXI edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w Sędziszowie Małopolskim. Burmistrz spotkał się z nimi, aby pogratulować sukcesu i podziękować za promocję gminy.

Pierwszą nagrodę zdobyły panie z Osiedla Wolica Piaskowa za powidło smażone w ziemi Pani Doroty Bocheńskiej. W tym konkursie wyróżnienie otrzymała także nalewka chrzanówka Pani Moniki Mazur. Powidło pani Doroty zostało również nagrodzone podczas XIV Targów Żywności Tradycyjnej ,,Festiwal Podkarpackich Smaków” w Górnie.

Nagrody i wyróżnienia podczas konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów otrzymały:

  • KGW Klęczany za kompot z klęczańskich suszek Pani Barbary Rojek;
  • GW Zagorzanki z Zagorzyc Dolnych za powidło śliwkowe zapiekane Pani Jadwigi Paseli i kołacz weselny Pani Katarzyny Róg
  • Stowarzyszenie „Szkodnianki” za chleb na zakwasie z denka Pani Julii Drozd,
  • KGW w Cierpiszu za gotowaną kiełbasiankę Pani Haliny Rokosz
  • KGW „Moja Wolica Ługowa” za mazidło bobowe Pani Renaty Opieli.

źródło zdjęć: fb Bogusław Kmieć

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł14-latka okazała się… studentem. Policja weryfikuje informacje z artykułu
Następny artykułSezon na mrówki. Czyli jak owady nabrały dziennikarza. FELIETON