A A+ A++

W całym kraju uczniowie w swoich szkołach uroczyście obchodzą Święto Niepodległości. Przypada on oczywiście 11 listopada i jest dniem wolnym od nauki i pracy. Dlatego przeddzień, czyli 10 listopada uczniowie klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych ZSZ im. S. Petöfi pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych postanowili uczcić to święto w sposób charakterystyczny dla ich zawodu.

Wykonali wyroby cukiernicze z elementami barw narodowych. Przygotowane wypieki zaprezentowali na pięknie i profesjonalnie przygotowanym bufecie. Zwieńczeniem święta była wspólna degustacja.

Było nie tylko patriotycznie, ale i pysznie.

Tekst i foto: Wiesława Bartnicka i Barbara Łabacka
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł“Próba siłowego przekroczenia granicy”. Wiceszef MSWiA Bartosz Grodecki w “Graffiti”
Następny artykułNBA. Warriors z dziesiątym zwycięstwem i prowadzeniem w rozgrywkach