W całym kraju uczniowie w swoich szkołach uroczyście obchodzą Święto Niepodległości. Przypada on oczywiście 11 listopada i jest dniem wolnym od nauki i pracy. Dlatego przeddzień, czyli 10 listopada uczniowie klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych ZSZ im. S. Petöfi pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych postanowili uczcić to święto w sposób charakterystyczny dla ich zawodu.
Wykonali wyroby cukiernicze z elementami barw narodowych. Przygotowane wypieki zaprezentowali na pięknie i profesjonalnie przygotowanym bufecie. Zwieńczeniem święta była wspólna degustacja.
Było nie tylko patriotycznie, ale i pysznie.
Tekst i foto: Wiesława Bartnicka i Barbara Łabacka
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS