A A+ A++

Cynamonki same w sobie są idealną przekąską w ciągu dnia. Z dodatkiem sera ta słodkość jest jeszcze lepsza, zwłaszcza na ciepło.

Serowe cynamonki


Składniki:

– 300 g zmielonego twarogu klinek
– około 400 g mąki
– 3 jajka
– pół szklanki cukru
– łyżeczka proszku do pieczenia

Ponadto: cukier i cynamon jako nadzienie

Wykonanie:

Twaróg i jajka wrzucić do miski i wymieszać ze sobą. Dodać mąkę, cukier oraz proszek. Zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać więcej mąki. Ugniecione i gładkie ciasto rozwałkować na stolnicy, najlepiej na prostokąt. Na ciasto sypać cukier i cynamon. Następnie zwinąć ciasto w rulon. Przyklepać i pokroić w równe paski.

Tak przygotowane cynamonki należy umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 40 minut. Górę można polać polewą czekoladową.

Smacznego!

(or)

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułLab 3.2
Następny artykułJames Argent schudł aż 65 kg. Poznajecie go jeszcze?