Dzisiaj, 6 grudnia (14:01)
Jedni go kochają, inni nienawidzą. Ma charakterystyczny zapach i smak. Czy ser pleśniowy jest zdrowy w każdych ilościach? Czy może być dla nas szkodliwy, a jeśli tak, to kto powinien uważać?
Ser pleśniowy pochodzi z Francji. Jest gatunkiem wytwarzanym z mleka i podpuszczki. Najpopularniejsze gatunki w Polsce to Camembert, Brie, Gorgonzola oraz Roquefort.
Za charakterystyczny zapach, smak, a także wygląd i konsystencję sera pleśniowego odpowiada pleśń – biała, niebieska lub zielona. Jej porost przedłuża trwałość produktu.
Jest wiele przydatnych dla naszego zdrowia składników odżywczych, które … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS