A A+ A++

1. Twaróg rozdrobnić widelcem.
2. Żółtka ubić trzepaczką z cukrem i śmietaną.
3. Wymieszać z twarogiem i dodać wanilię oraz rodzynki.
4. Naleśniki nadziewać masą twarogową i smażyć na patelni.

Można również zrezygnować z żółtek, wówczas podgrzewanie naleśników z serem nie jest konieczne.

1. Ubić schłodzoną kremówkę z ziarenkami wanilii i cukrem oraz żółtkami na puszysty krem.
2. Twaróg przepuścić przez maszynkę lub rozdrobnić blenderem.
3. Dodać krem ze śmietany do twarogu i delikatnie wymieszać.
4. Faszerować naleśniki i smażyć je na klarowanym maśle na chrupko.

1. Przygotować budyń według opisu na opakowaniu. Ostudzić.
2. Twaróg zblendować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać aromat rumowy.
3. Wymieszać masę serową z budyniem – można użyć miksera.
4. Nadziewać masą naleśniki i smażyć na maśle.

Można podawać je z syropem czekoladowym i borówkami.

Sekret idealnych naleśników. Nawet pierwszy się uda

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKonkurs dla uczniów “Postaw na słońce”
Następny artykułMIĘDZYRZECZ: TARGI EDUKACYJNE – 2020