1. Twaróg rozdrobnić widelcem.
2. Żółtka ubić trzepaczką z cukrem i śmietaną.
3. Wymieszać z twarogiem i dodać wanilię oraz rodzynki.
4. Naleśniki nadziewać masą twarogową i smażyć na patelni.
Można również zrezygnować z żółtek, wówczas podgrzewanie naleśników z serem nie jest konieczne.
1. Ubić schłodzoną kremówkę z ziarenkami wanilii i cukrem oraz żółtkami na puszysty krem.
2. Twaróg przepuścić przez maszynkę lub rozdrobnić blenderem.
3. Dodać krem ze śmietany do twarogu i delikatnie wymieszać.
4. Faszerować naleśniki i smażyć je na klarowanym maśle na chrupko.
1. Przygotować budyń według opisu na opakowaniu. Ostudzić.
2. Twaróg zblendować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać aromat rumowy.
3. Wymieszać masę serową z budyniem – można użyć miksera.
4. Nadziewać masą naleśniki i smażyć na maśle.
Można podawać je z syropem czekoladowym i borówkami.
Sekret idealnych naleśników. Nawet pierwszy się uda
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS