A A+ A++

Ponad 450 mięs i produktów mięsnych, 300 rodzajów ryb i owoców morza oraz równie szeroki asortyment świeżych owoców i warzyw. To wszystko i wiele więcej, bo aż ponad 40 tysięcy produktów w atrakcyjnych cenach można znaleźć teraz w jednym miejscu – markecie Selgros przy ul. Jana Pawła II, który został oficjalnie otwarty. Ta największa w naszym mieście hala sprzedażowa jest 20. tego typu obiektem w Polsce. Sieć obsługuje zarówno klientów indywidualnych, jak również lokale gastronomiczne i sklepy.

Obiekt powstał w drodze rewitalizacji istniejącej infrastruktury, czyli w miejscu, gdzie wcześniej mieścił się hipermarket Auchan i Real.

– Takie przedsięwzięcia są trudniejsze niż budowa nowego obiektu. Inwestycja został zrealizowana w niecałe 7 miesięcy, co uważam za duże osiągnięcie. Uważamy, że Lubin jest atrakcyjną lokalizacją, w której warto inwestować, dlatego zdecydowaliśmy się przeznaczyć 130 mln zł, aby zaoferować mieszkańcom Lubina nowoczesną przestrzeń zakupową, do której oprócz hali Selgros, należy klub fitness Just Gym oraz sklep budowlany BricoMarche. Nasza hala to miejsce, gdzie celebrujemy pasję do zakupów. Znajdą tu Państwo szeroką gamę ponad 40 tysięcy produktów w bardzo korzystnych cenach – mówił podczas uroczystego otwarcia hali Segros Bartłomiej Grelewicz, przedstawiciel zarządu Transgourmet Polska.

W centralnej części hali Selgros zlokalizowany jest rynek artykułów świeżych. Na uwagę zasługuje bogato zaopatrzony dział mięsny, w którym klienci znajdą ponad 450 produktów z wołowiny, wieprzowiny, cielęciny i drobiu, z czego 300 produktów to mięsa przygotowane na miejscu.

– Gwarantujemy również niezmienną jakość i świeżość ponad 300 rodzajów ryb i owoców morza. Zapewniają to dostawy pięć razy w tygodniu, specjalne opakowania transportowe oraz nowoczesne stoły do ekspozycji. W asortymencie znajduje się bogaty wybór ryb morskich, oceanicznych, słodkowodnych oraz owoców morza. Z kolei szeroki asortyment ponad 300 gatunków owoców i warzyw, pochodzących od sprawdzonych dostawców z kraju i ze świata, jest przechowywany w zamkniętych pomieszczeniach o stałej temperaturze 8 stopni Celsjusza. Na klientów czekają także stoiska z pieczywem, wyrobami wędzarni Selgros oraz lady mięsne, wędliniarskie, nabiał. Słowem, wszystko, co niezbędne dla szefów wszystkich kuchni, tych profesjonalnych i tych domowych – wylicza Cezary Furmanowicz, dyrektor działu marketingu, Transgourmet Polska, operator marki Selgros na rynku polskim.

– Otwarcie 20. hali Selgros w Polsce to dla nas ogromny powód do dumy i dowód niesłabnącego zainteresowania naszych klientów. Selgros to na co dzień market zaopatrujący lokale gastronomiczne i sklepy oraz setki tysięcy klientów detalicznych. Jesteśmy obecni w Polsce od niemal 27 lat i cały czas staramy się pielęgnować to, z czego słyniemy i to, co nas wyróżnia: jakość w najlepszej cenie i jeden z najszerszych asortymentów na rynku – kontynuuje dyrektor.

Jak podkreślają przedstawiciele sieci, market oferuje jakość w najlepszej cenie. Jednym z haseł trwającej kampanii reklamowych „Dla szefów wszystkich kuchni” – wszystkie składniki do kulinarnych podróży dostępne są w asortymencie marketu Selgros. Dodajmy, że na terenie hali funkcjonuje również Restauracja Brasserie, gdzie można delektować się smakiem setek potrwa przygotowywanych na miejscu przez najwyższej klasy kucharzy.

Selgros czynny jest od poniedziałku do soboty w godz. 5:00-22:00, natomiast w handlową niedziela 24.03. sklep zaprasza od 7:00 do 21:00.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułСырский: Шанс на победу получит тот, кто добьется отрыва в дронах и РЭБ от врага
Następny artykułDebata pt. „Czy jesteśmy gotowi na wdrożenie systemu kaucyjnego w Polsce?”