A A+ A++

Sandacz na szpinaku z kremem z porów to pomysł Magdy Gessler na uroczysty rodzinny obiad. tak przygotowana ryba jest niezwykle delikatna. Wypróbujecie przepis?

  • 4 filety z sandacza
  • 1 kg świeżego szpinaku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 pory
  • 2 łyżki masła
  • 500 ml białego półwytrawnego wina
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 2 cytryny
  • sól, pieprz
  • Filety opłucz, osusz i posól. Wstaw do lodówki na 30 minut.
  • W tym czasie opłucz i odsącz szpinak. Rozgrzej 3 łyżki oliwy i podsmaż na nim szpinak. Czosnek przeciśnij przez praskę i dopraw nim szpinak. Posól i posyp białym pieprzem.
  • Białe części pora dokładnie opłucz i pokrój w krążki. Podsmaż na łyżce masła. Podlej winem i śmietaną. Duś, aż sos zgęstnieje. Na koniec dopraw sokiem wyciśniętym z cytryn, solą i pieprzem. Całość zmiksuj.
  • Na pozostałym maśle, wymieszanym z resztą oliwy usmaż filety sandacza.
  • Na talerzu ułóż porcję szpinaku, na nim umieść rybę i polej kremem z porów.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCo doprowadziło do ukraińskiego 'Wagnergate'?
Następny artykułGiełda Wschód