A A+ A++

Dwór Korona Karkonoszy przedstawia przepis

SKŁADNIKI

 

  • 5 śledzi Ala Matjas
  • 150g majonezu
  • 40g cebula
  • 120g ogórki konserwowe
  • 50g Orzechy włoskie
  • 120g Ziemniaki
  • 120g Buraki
  • 3 Jajka gotowane

PRZYGOTOWANIE

Filety śledziowe umyć i zalać zimną wodą. Wymoczyć przez 60 minut i następnie pokroić w kostkę. Buraki, ziemniaki oraz jajka ugotować i następnie obrać. Cebulę, ogórki, ugotowane i ostudzone buraki oraz ziemniaki pokroić w kostkę. Jajka zetrzeć na tarce. Na dnie naczynia układać kolejno: Buraki, Śledzie, Majonez, cebulę, ogórek i ziemniak. Przykryć majonezem, a następnie kolejne warstwy buraków, jajka i majonezu. Całość można posypać drobno posiekanym koperkiem lub startym na drobnych oczkach serem żółtym.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Poprzedni artykułPIERNIK STAROPOLSKI
Następny artykuł„Strzelmy gola dla Igora”. Grają w piłkę i wspierają chorego chłopca [FOTO, WIDEO]