A A+ A++

Cebula – wszechstronne warzywo w naszej kuchni

Cebula to popularne warzywo, które chętnie wykorzystujemy w kuchni. Ma w niej wiele zastosowań. Jej wyrazisty smak świetnie komponuje się z mięsem czy sałatkami. Trudno wyobrazić sobie bez niej zupy czy wiele przetworów. Dobrze smakuje surowa, smażona i duszona.

Najpopularniejszą odmianą cebuli – ze względu na swoją uniwersalność – jest cebula żółta, którą można dodać do niemal każdego dania. Dosyć często sięgamy również po łagodniejszą w smaku cebulę czerwoną. Dzięki swojemu wyrazistemu kolorowi stanowi prawdziwą ozdobę wielu dań, w tym przede wszystkim surówek i sałatek. Swoich zwolennikówma też cebula biała, nazywana inaczej czosnkową. Ma łagodny smak, jednak bardzo szybko się rozgotowuje.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułEnea Czarni Radom wciąż w grze o utrzymanie. Todorović: Mamy swoje szanse
Następny artykułNanosatelita CUTE, mały badacz egzoplanet