A A+ A++

RMF dowiedziało się, że rząd ma plany, aby – przy zachowaniu pewnych ograniczeń – zezwolić od 18 maja na otwarcie restauracji. Jak miałoby to wyglądać?

Przypomnijmy, że od połowy marca restauracje mogą prowadzić działalność jedynie na dowóz i na wynos. Podczas konferencji prasowej poświęconej drugiemu etapowi odmrażania gospodarki, premier Mateusz Morawiecki mówił, że wznowienie działalności restauracji i kawiarni jest planowane w kolejnym, trzecim etapie. Nie podał jednak dokładnego terminu, kiedy mogłoby to nastąpić.

RMF dotarło do informacji, zgodnie z którymi rząd przymierza się, aby od 18 maja zezwolić restauracjom i barom przyjmowanie klientów w ogródkach. Te miejsca, które nie mają ogródków, nadal pozostaną zamknięte.

Działalność będą mogły też wznowić te bary i restauracje, które mają obsługę kelnerską. Klient nie będzie mógł bowiem sam podejść do baru, by złożyć zamówienie. Oznacza to, że nie będą mogły się otworzyć bary samoobsługowe. Co ważne: klienci nie będą musieli mieć maseczki i rękawiczek.

Jak długo można wytrwać, gotując tyko na dowóz i na wynos?

Masz „smaka na Maka”? Zostaje linia McDrive

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJak wybrać panele podłogowe? Cena, rodzaje, montaż
Następny artykułBochni. To one dzielnie opiekowały się chorymi na COVID-19. Siostry dominikanki wyjechały dziś z Bochni