A A+ A++

W tej inteligentnej kuchni tradycyjne chińskie dania powstają w zaledwie trzy minuty. Restauracja Food On w Hongkongu została niemal w pełni zautomatyzowana. Żeby normalnie funkcjonować, technologia potrzebuje wsparcia tylko czterech osób, które kroją warzywa i myją naczynia. A to nie tylko oszczędność pieniędzy, ale i miejsca.

– W inteligentnej kuchni możemy wykorzystać tę samą przestrzeń na kilku poziomach, montować różne urządzenia jedno nad drugim. Kolejnym plusem jest większa sterylność. Nie ma tu czynnika ludzkiego, jak chociażby przeziębiony kucharz – zachwala George Mew, założyciel nietypowej restauracji.

Wideo: Inteligentna kuchnia “Food On”

  

Gotowe dania serwują kelnerzy-roboty. Klient, odbierając je, musi tylko nacisnąć przycisk potwierdzający, że otrzymał swoje zamówienie. Wtedy robot natychmiast wraca do kuchni.

Na tych zdjęciach widzimy “Miu Miu”, od kilku tygodni nową członkinię zespołu kelnerskiego:

Jednak nawet stali klienci restauracji przyznają, że maszyna wciąż jeszcze nie może równać się z prawdziwym, ludzkim szefem kuchni.

Twoja przeglądarka nie wspiera odtwarzacza wideo…

bia/prz/ Polsat News

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWieści Powiatu Kętrzyńskiego – odc. 16 (czerwiec 2020)
Następny artykułJak i dlaczego słoneczniki obracają swoje złote głowy