W tej inteligentnej kuchni tradycyjne chińskie dania powstają w zaledwie trzy minuty. Restauracja Food On w Hongkongu została niemal w pełni zautomatyzowana. Żeby normalnie funkcjonować, technologia potrzebuje wsparcia tylko czterech osób, które kroją warzywa i myją naczynia. A to nie tylko oszczędność pieniędzy, ale i miejsca.
– W inteligentnej kuchni możemy wykorzystać tę samą przestrzeń na kilku poziomach, montować różne urządzenia jedno nad drugim. Kolejnym plusem jest większa sterylność. Nie ma tu czynnika ludzkiego, jak chociażby przeziębiony kucharz – zachwala George Mew, założyciel nietypowej restauracji.
Wideo: Inteligentna kuchnia “Food On”
Gotowe dania serwują kelnerzy-roboty. Klient, odbierając je, musi tylko nacisnąć przycisk potwierdzający, że otrzymał swoje zamówienie. Wtedy robot natychmiast wraca do kuchni.
Na tych zdjęciach widzimy “Miu Miu”, od kilku tygodni nową członkinię zespołu kelnerskiego:
Jednak nawet stali klienci restauracji przyznają, że maszyna wciąż jeszcze nie może równać się z prawdziwym, ludzkim szefem kuchni.
Twoja przeglądarka nie wspiera odtwarzacza wideo…
bia/prz/ Polsat News
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS