Na blogu pojawiło się już mnóstwo przepisów na placuszki, a więc tym razem pora na… racuchy 🙂 Nic na to nie poradzę, że przepisy na takie dania są proste i szybkie w przygotowaniu (to jest ich największą zaletą!). No, może nie licząc ich smaku 🙂 A że już powoli odczuwamy jesień za oknem, nie mogło zabraknąć rozgrzewającego imbiru i cynamonu.
Sposób przygotowania:
Wymieszałam wszystkie składniki – ciepłe mleko, jajko, mąkę, drożdże, starty imbir i cukier kokosowy. Brzoskwinię pokroiłam w paseczki. Na patelni rozgrzałam masło klarowane i nakładałam ciasto na racuchy, a na wierzch dodawałam plasterek brzoskwini. Smażyłam do uzyskania złocistego koloru. Gotowe racuchy oprószyłam cynamonem i posypałam borówkami.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS