A A+ A++

Na blogu pojawiło się już mnóstwo przepisów na placuszki, a więc tym razem pora na… racuchy 🙂 Nic na to nie poradzę, że przepisy na takie dania są proste i szybkie w przygotowaniu (to jest ich największą zaletą!). No, może nie licząc ich smaku 🙂 A że już powoli odczuwamy jesień za oknem, nie mogło zabraknąć rozgrzewającego imbiru i cynamonu.

Sposób przygotowania:

Wymieszałam wszystkie składniki – ciepłe mleko, jajko, mąkę, drożdże, starty imbir i cukier kokosowy. Brzoskwinię pokroiłam w paseczki. Na  patelni rozgrzałam masło klarowane i nakładałam ciasto na racuchy, a na wierzch dodawałam plasterek brzoskwini. Smażyłam do uzyskania złocistego koloru. Gotowe racuchy oprószyłam cynamonem i posypałam borówkami.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTrump podważa rynkowe nastroje
Następny artykułRadny PiS atakuje prezydenta Olsztyna. “Prowadzi brudną kampanię”