A A+ A++

1. Mąkę przesiewamy do większej miski, wsypujemy drożdże i cukier waniliowy.

2. Kefir mieszamy z jajkami i wlewamy do mąki, mieszamy i odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na 20 minut.

3. W tym czasie obieramy jabłka i kroimy na kawałki, dodajemy do ciasta, mieszamy.

4. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i kładziemy porcje ciasta, formujemy je w kształt racuchów i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.

5. Po usmażeniu odsączamy racuchy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

6. Układamy na półmisku i posypujemy cukrem pudrem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWokalno-instrumentalny występ balkonowy, który wzbudził wielkie zainteresowanie w realu i w sieci
Następny artykułPolicjanci ustalili, że 22-letni mieszkaniec Lublina może mieć narkotyki. Weszli do jego mieszkania