A A+ A++

Raclette to regionalna potrawa szwajcarska, jest niezwykle szybka i prosta.

Składniki

  • 600 g sera raclette
  • 1 kg ziemniaków podobnej wielkości
  • sól
  • pieprz
  • dodatki do wyboru: korniszony, cebulki i czosnek marynowane, wędliny, oliwki

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć, osuszyć i piec w mundurkach przez około 60 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Na patelni rozpuszczać ser raclette do momentu, aż lekko się przypiecze.

Ugotowane ziemniaki przekroić na pół i ułożyć na talerzu wraz z dodatkami. Tuż przed podaniem polać je rozpuszczonym z serem i drewnianą szpatułką zeskrobać także przypieczoną skorupkę.

Zobacz także:

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSzykuje się wielki powrót Rabieja? „Niekoniecznie chodzi o stanowisko kierownicze”
Następny artykułUkradli papierosy i alkohol