A A+ A++

Przepis:

Ilość porcji: 2
Czas: 10 minut + 3 godziny w lodówce
Poziom trudności: 1
Poziom ostrości: 0

Składniki:
½ puszki Pulpy z mango QF
3 łyżki (30 g) Nasion chia QF
½ puszki pulpy z papai
250 ml mleka roślinnego np. owsianego lub sojowego waniliowego
Listki świeżej mięty do dekoracji
2 kostki startej czekolady do dekoracji

Sposób przygotowania:
Nasiona chia wymieszaj z mlekiem roślinnym i odstaw do lodówki na ok 2 h. Możesz zostawić na dłużej, wtedy masa stanie się bardziej gęsta.
Naszykuj 2 przezroczyste pucharki, w których podasz deser. Wlej na dno pucharków warstwę pulpy z mango, następnie warstwę przygotowanego puddingu chia, a na wierzch warstwę pulpy z papai. Całość udekoruj startą czekoladą i listkami świeżej mięty. Podawaj schłodzone.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCo dalej z miliardami z Unii Europejskiej? Europoseł Hetman przestrzega beneficjentów przed bankructwem
Następny artykułОбстріли Києва у травні: експерт розповів, чи змінилися вимоги орендарів до житла