PRZEPIS na zupę krem z pasternaku z plastrami suszonej gruszki i boczkiem
Składniki:
- 0.5 kg pasternaku
- litr rosołu
- 100 g boczku Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- kilka plastrów suszonej gruszki
- opcjonalnie zielona pietruszka
Przygotowanie
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy, pasternak obieramy z skóry i kroimy w grubą kostkę. Boczek także kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i podsmażamy 5 minut. Następnie wyjmujemy boczek – zostawiamy wytopiony tłuszcz. Dodajemy cebulę z czosnkiem i podsmażamy 3 minuty, wrzucamy pokrojony pasternak i zalewamy rosołem. Następnie gotuje … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS