PRZEPIS na zapiekany ryż brązowy z gruszkami
Składniki:
- 2 saszetki brązowego ryżu (np. marki Britta)
- 3 gruszki
- 1 jabłko
- 4 łyżki masła
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżki cynamonu
- 500ml mleka roślinnego
- 1 cytryna
- Śmietana
Przygotowanie
- Ryż ugotować w mleku z dodatkiem 2 łyżek masła i 4 łyżek cukru. Gruszkę oraz jabłko obrać i zetrzeć.
- Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła i obsmażać owoce z dodatkiem 1 łyżki cynamonu i 2 łyżek cukru. Na koniec dodać sok wyciśnięty z ½ cytryny.
- W żaroodpornym naczyniu układać warstwami ryż i owoce. Rozgrzać piekarnik do 18 … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS