A A+ A++

PRZEPIS na czekoladową lasagne

Składniki:

kakaowy spód:

  • 20 gramów kakao Decomorreno
  • 250 gramów herbatników kakaowych
  • 150 gramów roztopionego masła

biały krem:

  • 250 gramów mascarpone
  • 200 gramów serka kremowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • składniki na krem czekoladowy:
  • 35 gramów kakao Decomorreno
  • 1 sztuka budyniu czekoladowego
  • 80 gramów skrobii ziemniaczanej
  • 80 gramów cukru
  • 750 mililitrów mleka

śmietankowy wierzch:

  • 500 mililitrów śmietany 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 150 gramów czekoladowych łezek

Przygotowanie

  • Herbatniki zblenduj na drobny proszek, dodaj 20 g kakao oraz rozpuszczone masło.
  • Wymieszaj, powstałe ciasto przełóż do formy. Dociskając wierzch wyrównaj powierzchnię. Włóż do lodówki na 15 minut.
  • W tym czasie ugotuj budyń, wymieszaj skrobie, cukier oraz kakao. Dodaj 200 ml mleka i wymieszaj.
  • Pozostałą część mleka podgrzewaj, gdy zacznie się gotować dolej rozmieszane składniki i energicznie mieszaj. Zdejmij z kuchenki gdy zgęstnieje. Odstaw do wystygnięcia.
  • Następnie ubij serek kremowy z mascarpone oraz z … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułW Częstochowie: Ponad kilometr nowej kanalizacji sanitarnej wzdłuż ulicy Legionów
Następny artykułŁukaszenko: Białoruś jest gotowa pomóc Polsce w leczeniu chorych na COVID-19