PRZEPIS na ciasto imbirowe z rabarbarem na maślance z kruszonką
Składniki:
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 60 g cukru
- 180 g rabarbaru
- 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
- 90 g Maślanki Mrągowskiej
- 40 g oleju
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru waniliowego
Składniki na kruszonkę:
- 25 g masła
- 25 g cukru
- 50 g mąki
Przygotowanie
Przygotować kruszonkę: na patelni roztopić masło, dodać imbir, cukier wymieszać, następnie dodać mąkę. Wymieszać wszystko i odstawić.
W osobnych miskach połączyć składniki suche i mokre.
Suche składniki przesiać, mokre wymieszać trzepaczką.
Rabarbar umyć, obrać, pokroić w 1,5-2 cm kawałki.
Składniki połączyć i wymieszać … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS