A A+ A++

Młodzieżowe Centrum Kariery, we współpracy z giżyckim Hufcem Pracy oraz Zespołem Szkół Zawodowych w Giżycku w ramach programu autorskiego „Młodzieżowe Tygodnie Sukcesu” zorganizowało warsztaty kulinarne pod hasłem „Kuchnia regionalna bez tajemnic”. Spotkanie przeprowadzili wybitni specjaliści sztuki kulinarnej: Aleksandra Juszkiewicz, zwyciężczyni 9. edycji programu Masterchef i autorka książki kulinarnej „Po pierwsze tradycja” oraz Dariusz Baryga, chef kuchni z wieloletnim doświadczeniem, juror konkursów kulinarnych. Młodzież poznała sekrety mazurskiej kuchni regionalnej, jej historię, specjały oraz dania charakterystyczne dla tego regionu. Degustowano przysmaki regionalne takich jak: twaróg kozi, ryby wędzone, marynowane gruszki, ryby w occie, rilletess z policzków wołowych z chlebem na zakwasie a daniem warsztatowym były bliny gryczane z rybą wędzoną i kawiorem.

informacja: Zespół Szkół Zawodowych w Giżycku

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułLM siatkarzy. Deklasacja! Jastrzębski Węgiel zmiótł z parkietu Hebar Pazardżik
Następny artykułPowiat Giżycko: XX Andrzejkowy Turniej Piłki Ręcznej zakończony