A A+ A++

Projekt zakładał organizację różnych form aktywności, związanych ze zdrowym stylem życia dla 14 dzieci i młodzieży w wieku 10-17 lat. Uczestnicy wzięli udział wycieczce rekreacyjnej do Ustrzyk Dolnych na Lawortę. W drodze powrotnej odbyły się warsztaty w zagrodzie edukacyjnej, gospodarstwie ekologicznym w Dźwiniaczu Dolnym. Uczestnicy od strony praktycznej zobaczyli jak wygląda uprawa ekologicznego sadu owocowego i ogrodu warzywnego oraz etapy powstawania produktów pochodzenia mlecznego. Podczas spotkania gospodarze wskazywali ich wartość odżywczą i przekonywać o ich ważnym znaczeniu w życiu człowieka. Kolejnym działaniem było zorganizowanie warsztatów o zasadach zdrowego żywienia, prowadzonych przez dietetyka w Wiosce Dziecięcej w Brzozowie. W programie zajęć znalazła się analiza składu ciała, zakresu prawidłowej masy ciała, omówione poszczególne grupy produktów z piramidy zdrowego żywienia oraz komponowanie dobowych jadłospisów. Warsztaty pomogły uświadomić jak ważne jest odpowiednie żywienie, jak korzystnie może wpłynąć na wygląd, samopoczucie, odporność oraz poprawić sprawność intelektualną. Udział w projekcie uświadomił beneficjentom pozytywny wpływ odpowiedniej diety i aktywności fizycznej na zdrowie.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBrakuje lekarzy w płockim szpitalu. W weekend zmarło 9 zakażonych osób
Następny artykułNajpierw w mieszkaniu runął sufit, potem przyszli tam złodzieje. Trwa zbiórka dla rodziny z Sośnicy