A A+ A++

Przyznajcie się, kto nie lubi słodkości? Ja o swojej słabości, szczególnie do czekolady wspominałam Wam już chyba sto razy 😉 Pamiętaj jednak, że najzdrowsza czekolada to ta gorzka, prawdziwa. Unikaj tych, które mają mniej niż 60-70% kakao. Im wyższa zawartość kakao, tym lepiej. Nie będę w tym wypadku przeciągać, bo ślinka cieknie, więc zapraszam Cię do kuchni, babeczki same się nie upieką! 😉

Sposób przygotowania:

Czekoladę rozpuściłam w rondelku z masłem klarowanym (4 kostki zostawiłam nierozpuszczone). Ubiłam na sztywno pianę z białek z sodą oczyszczoną oraz cukrem kokosowym. Następnie połączyłam ją z czekoladą oraz żółtkiem i delikatnie wymieszałam. Pojemniczki na babeczki wysmarowałam tłuszczem (masłem ghee lub olejem kokosowym), włożyłam do środka po 1 kostce czekolady i zalałam je przygotowanym wcześniej ciastem. Rozgrzałam piekarnik do 200 stopni i piekłam ok. 8-10 minut. Wyjęłam babeczki z piekarnika i odstawiłam do ostygnięcia. W rondelku rozpuściłam olej kokosowy i kakao – polewą oblałam babeczki i na koniec posypałam wiórkami kokosowymi.

Pychota!!!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWitamina D a ryzyko demencji i choroby Alzheimera
Następny artykułBrazylia zakaże promocji LGBT w szkołach