A A+ A++
15 uczniów z Zespołu szkół Gastronomicznych w Pile wyjechało na staże zawodowe do Portugali i przebywa wmirjscowści Braga, w trzecim co do wielkości mieście Portugalii, słynącym ze świetnie zachowanej średniowiecznej architektury.   

Na staże wyjechali uczniowie kształcących się w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa oraz kucharz. W Portugalii przebywają pod opieką koordynatorów projektu, którymi są: Violetta Schott i Małgorzata Kania. Portugalska agencja Bragamob, zapewniła uczestnikom ciekawe miejsca praktyk w zakładach gastronomicznych i hotelarskich jak i niezwykle atrakcyjny program kulturowy, obejmujący m.in. wycieczki do Lizbony, Fatimy, Porto, Viana do Castelo nad samym Atlantykiem, monumentalnej świątyni Bom Jezus i wielu innych godnych zobaczenia miejsc.

Portugalia to dzisiaj jeden z ciekawszych kierunków turystycznych. Zachwyca pięknymi plażami, czystym powietrzem, winnicami i bogatą regionalna kuchnią.  Ten kierunek podróży uczniów Gastronomika był wybrany nieprzypadkowo, a wyjechali na staż w ramach unijnego projektu POWER VET (POWERVET-2018 -1-PL01-KA102-048440). Warto dodać, że na staże zagraniczne co roku wyjeżdża wielu uczniów szkół średnich prowadzonych przez Powiat Pilski.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPrzed Tauron Areną Kraków odbędzie się 4. Wielka Lekcja Ekologii
Następny artykułSzok i niedowierzanie – Barcelona znów traci punkty